Replication access denied or naming context is in the process of being deleted

  • Last Post 06 August 2009
jamesmasters2 posted this 05 August 2009

All - here is my environment:

Server 2008 DC's in datacenter, Server 2008 RODC's in field. Hub/spoke replication.

At a few sites, the main domain partition "dc=company,dc=com" seems to disappear when running repadmin /showreps.

On the main site, when I right click the connection object and say "replicate now" I get the following error: Replication access denied or naming context is in the process of being deleted

At the hub site, on the writeable DC, if I manually create a new connection object (even if to the same DC indicated in the RODC connection) replication eventually continues and dc=company,dc=com shows up again in the list of replicated contexts on the RODC.

Any help/insight is much appreciated.


Order By: Standard | Newest | Votes
ZJORZ posted this 05 August 2009

Have you tried/checked:

Met vriendelijke groeten / Kind regards,

Jorge de Almeida Pinto

Senior Technical Consultant, MVP Directory Services | Oxford Computer
Group BeNeLux

(: +31 (0)6 | (: +31 (0)70 36.21.627 | 7: +31 (0)70
-: Sweelinckplein 9 (Unit 11), 2517 GK, Den Haag, The Netherlands (
Google Maps
17+GK,+Den+Haag,+The+Netherlands> ) (Live Maps
20The%20Netherlands&encType=1> )
<blocked::blocked::; | Expertise in
Identity & Access Management

Registered nr Chamber of Commerce/KvK 32129259, VAT/BTW

(MVP Profile <; ) (Blog
<; )


jamesmasters2 posted this 06 August 2009

I have verified permissions. I am successfully able to replicate other connection objects.